abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over bibliotheken.

Bibliotheken

Het probleem met goede bibliotheken is dat ze niet kunnen worden beveiligd tegen kopieren, dus niemand wil ze maken of onderhouden. Het gevolg is dat alle bibliotheken grotendeels onbruikbare rommel bevatten. Het zoeken en bruikbaar maken kost vaak meer tijd dan het opnieuw tekenen ervan. Het is daarom vooral de kunst om zelf vanuit uw eigen praktijk een goede bibliotheek op te bouwen. Oudere tekenbureau‘s beschikken vaak over zeer uitgebreide, goed georganiseerde bibliotheken, die ze natuurlijk niet weggeven, omdat ze daar hun winst mee kunnen behalen. IDEOMA kan u van dienst zijn bij het gestructureerd opzetten van goede bibliotheken of bij het herstructureren van bestaand materiaal. Het voorkomen van beginnersfouten levert u veel tijd op, omdat u dan geen last hebt van met foute blokken vervuilde oude tekeningen. Ook voor het opzetten van dynamische blokken kunnen we u van dienst zijn. Het materiaal dat we voor u ontwikkelen blijft uw eigendom en het werk kan volledig bij u binnenshuis gebeuren.

Bent u leverancier en wilt u uw blokken juist gratis verspreiden? Dan doen we ook graag de publicatie ervan op uw website. Ook kunnen we ervoor zorgen dat de kwaliteit goed is, zodat tekenaars er graag mee werken. Daarmee kan uw bibliotheek een visitekaartje voor uw bedrijf en producten worden.

Leveranciersbibliotheken

Omdat het centraal onderhouden van bibliotheken met standaarddetails erg bewerkelijk is, vindt u hieronder een lijst met leveranciers die hun oplossingen als dxf- of dwg-bestanden aanbieden. Ook deze lijst zal verouderen en soms niet meer kloppen. Geeft u in dat geval aub een reactie (onderaan), zodat we de link kunnen bijwerken of verwijderen. Alvast bedankt!

Bouwkunde 
Dycore Breedplaatvloeren, ribbenvloeren, kanaalplaatvloeren, airdeckvloeren, etc.
Colorcoat Bouwen met voorgelakt staal van Corus
Comhan Waterslagen
Comflor Staal-beton vloersystemen
DTS Hefschuifpuidorpels
Lafarge Montagedetails gipswanden
Holonite Premax-dorpels
KONE Details van liften, roltrappen, deursystemen en gevelliften
Norwin Kozijndetails
PolyprofielVariso kunststofkozijnen
ROB Schuifdeursystemen
Nelskamp Dakpandetails, o.a. de Finkenberger-pan, de Kronen-pan, de S-pan en de Nibra-pan
 
Civiele techniek 
NedexImpo Damwandprofielen Larssen, Hoesch, etc.
WaterBlock Watershell-serie voor ondergrondse afscherming van regenwater.
Kant EngineeringRuim 1100 blokken, w.o. brugliggers, molgoten, funderingen, damplanken, spanwanden, keerwanden, verkeersborden en geotechnische symbolen - met een kleine reclame-melding
 
Werktuigbouw 
Johnson Centrifugaalpompen en volumetrische pompen van type CombiBloc, CombiChem, CombiLine, CombiNorm en FreFlow.
Mata Kunststof kettinggeleidingen en de kettingspanners (wtb)
Easy conveyorsTransportbanden, rollenbanen en kettingbanen van Flex Industries
Mech-QBouten, moeren, ringen, schroeven, assen, bussen, lagers, tandwielen, staalprofielen, stalen trappen, etc.
PlaatuitslagenUitslagen van aansluitingen, verloopstukken, T-stukken, broekstukken, ellebogen, rond-op-rond, rond-op-vierkant, taps-op-taps, opvangbakken, tanks, schalen, doppen, etc.

Vergroot de kans dat uw producten worden toegepast en geef ze aan ons door. Gratis publiciteit via uw bibliotheek met details voor de bouw. Wij voegen hem gratis toe aan deze lijst.


Klik voor de grote afbeelding

Algemene dwg-bibliotheken

Fuzzums Auto's, bomen, planten, personen, meubilair, etc.
Cadata Leverancier-onafhankelijke bouwbibliotheek, ook voor Revit en ADT.
CBEN The CAD Block Exchange Network
......
......
NBD OnlineProductinformatie voor de bouw- en installatiebranche van de uitgever SDU.

PDF-bestanden omzetten naar DWG

Het komt nogal eens voor dat leveranciers geen dwg- maar pdf-bestanden leveren. Met het programma PDF2CAD kunt u die vaak goed omzetten naar DWG-bestanden. Meer over PDF2CAD.


Nieuws rond bibliotheken.


Klik voor de grote afbeelding
KONE toegevoegd
1/9/10 Kijk eens naar de online liftconfigurator van KONE en open het resultaat in GstarCAD. Dat geldt ook voor deursystemen en gevelliftinstallaties. Alles netjes in lagen, dus zeer bruikbaar!


Klik voor de grote afbeelding
Bibliotheek Kant Engineering toegevoegd
5/5/10 Onlangs kregen we van de firma Kant Engineering de tip om eens te kijken naar hun civieltechnische DWG-bibliotheek en dat blijkt een heel goed gevulde te zijn. Ondermeer vindt u daar brugliggers, molgoten, funderingen, damplanken, spanwanden, enkel- en dubbelkerende betonnen keerwanden, verkeersborden en symbolen voor geotechnisch onderzoek. U moet zich wel eerst op de site registreren en voor lief nemen dat de tekening waarin u de blokken gebruikt "besmet" raken met een kleine reclame: steeds als u de tekening opent krijgt u de melding over een ontbrekend shx-bestand met de firmanaam erin. Een leuke bijkomstigheid is dat u de blokken sinds kort ook rechtstreeks vanaf de website in uw AutoCAD-tekening kunt slepen (iDrop).


Het comflor100-profiel in GstarCAD
Bibliotheek Comflor-profielen toegevoegd
24/4/09 De firma Dutch Engineering heeft een bibliotheek met Comflor profieldetails online staan. We hebben de link aan de lijst hieronder toegevoegd. Door op de site de link aan te klikken wordt het detail in uw AutoCAD of GstarCAD geladen.


Complimentje van Corus!
2/4/09 Onze eigen statistieken zeiden het al: deze pagina is de meest bezochte op ideoma.nl. Maar het is altijd leuk om het van een ander te horen. Vandaag ontvingen we een bedankje van Corus voor de link naar de Corus Colorcoat-pagina . Corus heeft de pagina vernieuwd, hetgeen overigens ook een compliment waard is, want hij ziet er erg mooi uit. Heeft u zelf ook nette dwg-bestanden van uw producten die iedereen mag downloaden? Email de link naar uw downloadpagina dan naar IDEOMA. Alvast bedankt!


Vervuilde bibliotheken opschonen
Omdat er nogal eens sprake is van vervuilde symbolenbibliotheken, stellen we u hierbij de lisproutine "clean.lsp" ter beschikking voor het opschonen van de blokken. Wij hebben deze bijv. gebruikt in GstarCAD voor het opschonen van de details van Lafarge, waarin veel overbodige blokken en lagen zitten. Het resultaat vindt u in de bestanden "Details_Lafarge_Wand_schoon.zip" en "Details_Holonite_Premax_schoon.zip".

Het programma Clean is bedoeld voor het opschonen van grote bibliotheken en stelt geen vragen. Het gooit alles weg wat niet in beeld is (dus evt. eerst inzoomen). Daarna volgt er een Purge All met nested items, d.w.z. alles wat niet in gebruik is wordt verwijderd. Gaat het fout, dan kunt u altijd nog Undo doen of de tekening sluiten zonder op te slaan. Zorg dus dat u een backup hebt.

Werkt Clean niet goed in uw situatie? Geen probleem! Wij maken graag een variant van deze functie speciaal voor u. Ook verzorgen wij AutoLISP-opleidingen op maat.


Man and Machine bibliotheken

Hieronder vindt u een overzicht van de bibliotheken van Man and Machine, de importeur van AutoCAD LT voor de Benelux. De bibliotheken zijn verkrijgbaar voor de bouwkunde, de installatietechniek, hydrauliek, pneumatiek, energietechniek en de procestechniek, maar ook voor algemener werk, zoals presentaties, planningen en organigrammen.

 • Architecture Elevations & Sections
  750 blokken voor het aankleden van gevelaanzichten. Download demoset
 • Internal Architecture
  1.000 blokken voor het aankleden van plattegronden binnenshuis. Download demoset
 • Architecture Plan
  3.500 blokken voor het maken van plattegronden. De bibliotheken zijn gemaakt volgens DIN 1356. Download demoset
 • Building Services
  1.300 symbolen voor de installatietechniek, volgens DIN 1946, 1986, 1988, 2429, 24145-47, 24190-91, 30600 en 28004 en VDI 2068. Download demoset
 • Electrical
  3.000 symbolen voor de electrotechniek, volgens DIN 40900, 40719, 19227, IEC 750 en 617 en JIC. Download demoset
 • HPPP
  1.600 symbolen voor de proces- en energietechniek en hydrauliek/ pneumatiek, volgens DIN 1219, 1946, 1988, 2429, 19227/228, 28004, 28401, 30600, 43609, 1946, ISO 1219-1, NEN 2248. Download demoset
 • Organization en planning
  1400 symbolen voor presentaties en organigrammen. Download demoset
Per bibliotheek betaalt u slechts € 50,-- excl. BTW. per AutoCAD-licentie.


Aankleding van gevelaanzichten
De bibliotheek Architecture Elevations & Sections bevat ruim 750 blokken met de juiste afmetingen die u met ��n klik 1:1 in uw tekening kunt plaatsen. Ondermeer deuren, ramen, bouwkundige details, bomen, auto�s, mensen, hekken en straatverlichting.Aankleding van plattegronden
De bibliotheek Internal Architecture bevat ruim 1.000 blokken met de juiste afmetingen die u met ��n klik 1:1 in uw tekening kunt plaatsen. Ondermeer sanitair, keukenapparatuur, meubilair, PC�s, planten en lampen.De bibliotheek Architecture Plan Views bevat ruim 3.500 blokken met de juiste afmetingen die u met ��n klik 1:1 in uw tekening kunt plaatsen. Ondermeer ramen, deuren, trappen, muur- en doorvoerdetails, auto�s en bomen.Installatietechniek
De bibliotheek Building Services bevat ruim 1.300 symbolen die u met ��n klik in uw tekening kunt plaatsen. Ondermeer sanitair en allerlei installatiecomponenten, volgens de normen DIN 1946, 1986, 1988, 2429, 24145-47, 24190-91, 30600 en 28004 en VDI 2068.Electrotechniek
De bibliotheek Electrical Engineering bevat ruim 3.000 symbolen die u met ��n klik in uw tekening kunt plaatsen. Ondermeer de componenten uit electrotechnische schema�s, zoals relais en schakelaars, volgens de normen DIN 40900, 40719, 19227, IEC 750 en 617 en JIC.Hydrauliek, pneumatiek
De bibliotheek Hydraulics, Pneumatics, Process Engineering and Power Engineering bevat ruim 1.600 symbolen die u met ��n klik in uw tekening kunt plaatsen. Ongeveer 800 symbolen (Hydrauliek/pneumatiek) voor kleppen, pompen, motoren, regelingen, cylinders en energy transducers. Ongeveer 700 symbolen (Process Engineering) voor machines en aandrijvingen, fittings, conduits, meet- en regelsymbolen en sensoren. Ongeveer 100 symbolen (Power Engineering) voor warmtemotoren, warmtewisselaars, waterbehandeling, koeling, reactoren, turbines, zonne- en windenergie en generatoren.Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv