abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

CADM-nieuwsoverzicht CADM-nieuws 22 - 11 februari 2000

Times change! CAD + de M van ...

CADM staat voor "Computer Aided Design and Management". De M voegen we aan ons CAD-nieuws toe, omdat het beheer van informatie een steeds grotere rol speelt in de CAD-omgeving. Tot nu toe bracht IDEOMA de nieuwe ontwikkelingen op CAD-gebied onder uw aandacht onder de titel CAD-nieuws. CAD is inmiddels zo'n ingeburgerd begrip dat we ons bijna niet meer realiseren dat het een belangrijk deel van de lading niet meer dekt, nl. het beheren van informatie of het plannen m.b.v. de computer. U heeft in voorgaande edities al kunnen lezen hoe IDEOMA omgaat met Microsoft Access voor het beheren van documenten, vergunningen, kadastrale informatie en grondwaterstanden. De komende jaren gaat u beslist meer van ons horen op het gebied van informatiebeheer, meestal ge�ntegreerd in uw CAD-omgeving, vandaar dat wij deze Millennium-editie een goed moment vinden om ook de titel en het logo van onze nieuwsbrief te vernieuwen.

Datebaseproducten op basis van Microsoft Access

IDEOMA maakt al sinds 1995 voor verschillende opdrachtgevers databaseproducten op basis van Microsoft Access. Meestal begint het daarbij met documentenbeheer, maar als men eenmaal het gemak en de snelheid van ontwikkelen heeft ontdekt, komen er steeds meer beheersgebieden bij. Omdat wij altijd zuinig zijn op hetgeen wij uitvinden is er zo een suite van programma's ontstaan waar we nieuwe klanten nog sneller mee van dienst kunnen zijn. In de aankomende CADM-nieuwsbrieven houden wij u, naast de ontwikkelingen op CAD-gebied, op de hoogte van de ontwikkelingen van deze databaseproducten. Zo heeft u in de vorige nieuwsbrief al kunnen lezen over IDEOMA Grondwater, waarmee peilbuismetingen beheerd en gerapporteerd kunnen worden. Hieronder volgt nu een korte beschrijving van IDEOMA Toolbox voor het beheren en documenteren van lisproutines, macro's en handige hulpsoftware en de bijbehorende bestanden..

Klik hier voor meer producten op basis van Microsoft Access

IDEOMA Toolbox maakt hulpsoftware toegankelijk!

Afbeelding vergroten Tools documenteren en beheren met Access 97 en niet alleen voor AutoLISP-routines IDEOMA beschikt van oudsher over een grote verzameling AutoLISP-routines, deels door IDEOMA zelf ontwikkeld, deels door andere bedrijven ingebracht. In de loop der tijd zijn daar vele andere tools bijgekomen, zoals symbolenbibliotheken, Visual Basic-routines en zelfs Word-macro's en JAVA-scripts. Sinds kort zijn al deze tools ondergebracht in een overzichtelijke database, genaamd IDEOMA Toolbox.
Na installatie geeft de databasebeheerder eenmalig aan waar de directory met tools zich bevindt, waarna het programma de lijst van aanwezige tools samenstelt. De lijst (zie afbeelding hiernaast) toont per tool de drukknop om de tool te activeren (dus menu's maken in AutoCAD is niet meer nodig; voorlopig alleen voor AutoLISP-functies), de naam, de korte omschrijving en het type tool. Onderaan de lijst wordt de uitgebreide omschrijving van het actieve tool weergegeven.
Ook kan iedere gebruiker de volledige lijst met verkrijgbare tools inzien om snel de juiste tools te vinden. Gebruikers die over voldoende rechten beschikken kunnen de ontbrekende tool aan de bestellijst toevoegen. De bestellijst kan vervolgens met ��n druk op de knop naar IDEOMA ge-emaild worden, waarna u opdrachtbevestiging en de factuur van IDEOMA ontvangt. Na betaling volgen de tools per email. Kom naar de workshop 'AutoCAD 2000 + IDEOMA Toolbox' op 9 maart a.s. om zelf te ervaren hoe nuttig dit systeem is! Meer hierover in het volgende CADM-nieuws.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv