abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

CADM-nieuwsoverzicht CADM-nieuws 25 - 1 oktober 2000

IDEOMA Riool

De nieuwste versie van IDEOMA Riool is uit. Klik hier voor meer informatie.

IDEOMA Riool is een databasetoepassing op basis van Microsoft Access voor het beheren van rioolgegevens, gekoppeld aan het CAD-systeem.

Afbeelding vergroten
Putten

De puttenlijst bevat alle gegevens over de putten. De knop �Inzoomen� zorgt ervoor dat u nooit meer in de tekening hoeft te zoeken naar de locatie van een put. De knop �Aanwijzen� laat u in AutoCAD een putcode aanwijzen en zoekt deze dan voor u op in de database en de knop �Tekenen� tekent de aangevinkte gegevens in verschillende lagen in AutoCAD. Met de laatste functie �Tekenen� kunt u dus precies dat op de tekening plaatsen wat u zelf wilt. Zo�n tekening is dus slechts een visualisatie van hetgeen in uw database zit en hoeft u dus in principe niet eens te bewaren. Als u wilt maakt u zo een lichte, kale tekening met alleen de gevraagde rioolinformatie, maar natuurlijk kunt u de actuele GBKN-ondergrond erbij halen door het CAD-systeem te gebruiken.

Afbeelding vergrotenStrengen

De strengenlijst bevat alle gegevens van de strengen, zoals de BOB-waarden (binnen onderkant buis) aan het begin en het einde van de streng.

De knop �Tekenen� zorgt ervoor dat de lijnen, strengbijschriften en BOB-waarden in de tekening worden weergegeven.

Kortom met IDEOMA Riool is databasegestuurd tekenen een feit!

Voorbeeldtekening IDEOMA Riool

Een voorbeeld van de output van IDEOMA Riool is hiernaast weergegeven. Deze tekening is vrijwel geheel automatisch gegenereerd door IDEOMA Riool. Het enige dat de tekenaar nog heeft gedaan is ca. 50% van de putinformatie verschoven naar iets overzichtelijker plekken. De tekenaar heeft met de vinkjes in IDEOMA Riool aangegeven wat hij op de tekening wilde zien en daarbij steeds de tekening op een andere laag ingesteld. In dit voorbeeld heeft hij ervoor gekozen om de putcode, het jaar van aanleg en de putdiepte weer te geven, maar andere combinaties zijn eenvoudig mogelijk. Het hiernaast afgebeelde detail komt uit een grote riooltekening welke in ca. 10 min. kan worden gegenereerd.

In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv