abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over PathPlanner Roads


Klik om de Linkedin-groep te bezoeken
PathPlanner Roads Nederlands gebruikersgroep op Linkedin
.


PathPlanner Roads
Met PathPlanner Roads maakt u vanuit ondermeer AutoCAD, GstarCAD of MicroStation gemakkelijk voertuigsimulaties. Ideaal als u een ontwerp moet beoordelen op toegankelijkheid voor bepaalde voertuigen. U kiest een voertuig uit een bibliotheek en manoeuvreert daarmee over uw tekening, GBKN-kaart of luchtfoto, gewoon in schaal 1:1. Dit kan zowel voor- als achteruit. PathPlanner bevat hele slimme rekenfuncties om de rijcurves of geveegde banen te berekenen en u ziet het resultaat al voordat u de nieuwe positie van het voertuig vastklikt.

PathPlanner rijdt achteruit als geen ander
Met name achteruit manoeuvreren met een aanhanger kan PathPlanner als geen ander! Andere pakketten laten u hier domweg in de steek en laten u als dank ook nog meer betalen.

Onafhankelijke verkeerskundigen adviseren PathPlanner
PathPlanner wordt ontwikkeld door het Zweedse software-bedrijf Simtra en wereldwijd verkocht, naast hun software voor het simuleren van vliegtuigbewegingen. Er is dus geen verkeerkundig bureau aan verbonden, voor wie software slechts een binnenkomer is om advieswerk te mogen doen. Onafhankelijke verkeerskundigen adviseren daarom PathPlanner!

PathPlanner rapporteert als geen ander
Van elke voertuigbeweging kunt u een gedetailleerd rapport maken. Dit gebeurt op basis van instelbare templates, waarin u bijv. uw bedrijfslogo kwijt kunt. We hebben er wat mee zitten stoeien in MS Word en van het standaard A4-rapport ons eigen rapport gemaakt op A3-formaat met een heel andere indeling. Bekijk het aangepaste IDEOMA-voorbeeldrapport.
Klik hier voor het pdf-bestandPathPlanner Roads Pro
De animatie hiernaast is gemaakt m.b.v. de uitgebreidere Pro-versie. Voertuigbewegingen kunnen ten opzichte van elkaar in een tijdlijn worden gezet. Daarbij kan per manoeuvre worden aangegeven of alleen het bewegende voertuig zichtbaar moet zijn of ook de bandenlijnen en/of de benodigde vrije ruimte en met welke kleuren. Voor speciale transporten kunnen trailers worden gekozen met afzonderlijke sturing. Verder kunnen met de Pro-versie simulaties in het vertikale vlak worden gedaan.


Netwerkversie
PathPlanner is ook beschikbaar in een netwerkversie en er is een onderhoudsregeling voor automatische updates. IDEOMA verzorgt met plezier de opleidingen in het nederlands. Dat kan eventueel via internet dankzij GotoMeeting van Citrix Online.


Nieuws rond PathPlanner Roads


Vanaf 1 juli verzorgt Transoft de verlenging van uw PathPlanner/AutoTURN-contract
25/2/14 Niet opgezegde PathPlanner SMA-contracten met een einddatum voor 30 juni 2014 worden door IDEOMA verlengd met 1 jaar. Daarmee verzekert u zich van support op uw huidige PathPlanner software en de kosteloze upgrade naar AutoTURN. Contracten met een einddatum na 30 juni 2014 zullen, als u daarmee akkoord gaat, door Transoft worden omgezet in AutoTURN MAP-contracten met de daarbij behorende nieuwe voorwaarden. Ook de factuur ontvangt u dan van Transoft Solutions (Europe) B.V.

Geregistreerde PathPlanner R4-gebruikers hebt een bericht met een deadline ontvangen van Transoft met de aanbieding om meteen op AutoTURN over te gaan. Dit kunt u negeren. U hebt afspraken met Simtra en Transoft heeft die overgenomen, dus u hebt recht op alles wat is afgesproken binnen uw SMA-overeenkomst.

Zoals u dat gewend bent, kunt u op een door u te bepalen moment de nieuwe versie van uw rijcurve-software installeren. De nieuwe versie van PathPlanner R4 Standard wordt AutoTURN 8.2 of hoger. Van PathPlanner R4 Pro wordt dat AutoTURN Pro 3D. Een netwerkversie blijft een netwerkversie.

PathPlanner-gebruikers die werken vanuit GstarCAD dienen t.z.t. ook GstarCAD te vervangen voor AutoCAD of een ander door AutoTURN ondersteund platform.


PathPlanner wordt AutoTURN
30/1/14 Gisteren is de overname bekend gemaakt van Simtra door Transoft Solutions, de makers van AutoTURN en aloude concurrent van PathPlanner. Simtra is altijd vooral sterk geweest in de luchthavensoftware en had in PathPlanner Roads (R4) een goed en goedkoop alternatief voor AutoTURN. Technisch gezien ontliepen de twee elkaar niet veel. Gebruikers van PathPlanner R4 met een onderhoudscontract kunnen zonder extra kosten over naar de huidige versie van AutoTURN. PathPlanner blijft gewoon ondersteund worden, maar er komt geen nieuwe versie. Er is nog veel onbekend, maar we gaan ervan uit dat u als PathPlanner-gebruiker netjes wordt meegenomen in de ontwikkelingen rond AutoTURN.


Ondersteuning ASVV 2012 uitgesteld
26/7/13 Er was aangekondigd dat in juli de nieuwe versie van PathPlanner zou uitkomen met ondersteuning van de ASVV 2012. Dit is helaas uitgesteld. Het opnemen van de normvoertuigen uit ASVV 2012 bleek een stuk minder eenvoudig dan men had gehoopt. Aangezien met PathPlanner nauwkeurige simulaties kunnen worden uitgevoerd is het een noodzaak dat de voertuigen correct zijn. Na verdere bestudering van de normvoertuigen in ASVV komen er erg veel vragen op die Simtra nu bij CROW heeft neergelegd. Simtra zou zelf keuzes kunnen maken op basis van hun ervaring, maar geeft aan dat dat nogal arbitrair zou worden en wil daarom de CROW eerst in de gelegenheid stellen om meer details te geven.

U kunt de vragen via de gebruikersgroep op Linkedin bekijken en erop reageren. Neem ook gerust contact op met de CROW als u hierover wilt meedenken.

Klik om de Linkedin-groep te bezoeken
Klik hier voor de Linkedin-groep
.


PathPlanner beschikbaar voor GstarCAD
Afbeelding vergroten
20/1/12 Sinds vandaag kunt u PathPlanner ook gebruiken op het veel goedkopere GstarCAD.


PathPlanner-gebruikers op Linkedin
26/5/11 Enkele maanden geleden hebben we de gebruikersgroep PathPlanner Nederlands gestart op Linkedin en we hebben ondertussen al 22 leden, dus dat loopt lekker!

Melding "SMA for this license expired"

6/10/11 Als u een onderhoudscontract (SMA) hebt voor uw PathPlanner software, dan krijgt u na afloop van de onderhoudsperiode de melding "SMA for this license expired". In principe kunt u die gewoon negeren en doorgaan met het gebruik van PathPlanner. Het is een standaardmelding die ook verschijnt als de verlenging van uw onderhoudscontract al is afgehandeld. Om de melding weg te krijgen dient u het licentiebestand te vernieuwen. Deze kunt u downloaden van de supportpagina op simtra.com. Als u dat doet vanaf de computer waarop PathPlanner is geïnstalleerd, dan hoeft u, na het downloaden, slechts op het licentiebestand te dubbelklikken om de update te starten. Heeft u de netwerkversie van PathPlanner, dan moet u de deployment wizard starten en het gedownloade bestand selecteren. Zo nodig kunt u ook de deployment wizard downloaden vanaf de supportpagina.

Trek geen conlusies uit de gratis versie

9/6/11 Het viel ons vandaag weer op dat er toch mensen zijn die even snel een rijcurvesimulatie willen doen, maar daar geen software voor willen aanschaffen en het dan proberen met de gratis trialversie van PathPlanner Roads. Hier willen we nog eens benadrukken dat de trialversie absoluut niet is bedoeld om conclusies te trekken, want er zit een bewuste fout in, dus het resultaat klopt niet. Pas als u de software hebt aangeschaft, heeft u de juiste voertuigsimulaties en bovendien toegang tot de volledige voertuigenbibliotheek. Als u de PathPlanner Roads wilt uitproberen, dan kunt u dat onder onze begeleiding doen bij een webdemo.

PathPlanner Roads 4.4 beschikbaar

26/5/11 Sinds enkele dagen is de nieuwe versie 4.4 van PathPlanner beschikbaar. Deze versie is nu geschikt voor ondermeer AutoCAD 2012 en beschikbaar in het frans en het engels. Binnenkort is ook de spaanstalige versie te verwachten en onze kansen op een nederlandse vertaling stijgen. Maar Nederland blijft op dit gebied altijd een dilemma. Het engelstalige PathPlanner al erg populair en AutoCAD en Microstation zijn er ook niet in het Nederlands. Is een vertaling zinvol en rendabel? Laat via onze gebruikersgroep in LinkedIn uw mening weten over waar u wil dat we de prioriteiten leggen met PathPlanner.

PathPlanner Roads 4.3 beschikbaar

24/11/10 Vorige week is de nieuwe versie 4.3 van PathPlanner vrijgegeven. In deze versie de volgende verbeteringen:
  • Het interactief sturen van een voertuig is sterk verbeterd. Bij het aanklikken van een punt kunt u nu aangeven of u er zo snel mogelijk naar toe wilt sturen (oud) of via de meest vloeiende boog (nieuw). In de oude versie maakte PathPlanner altijd een maximale stuuruitslag, gevolgd door een rechte lijn (de kortste weg naar het aangewezen punt). Nu kan hij er ook met de minimaal benodigde stuuruitslag naartoe sturen. U krijgt dan de meest vloeiende boog. Dit is erg handig om interactief rotondes te nemen!
  • Bij het vast zetten van een nieuwe richting kunt u nu een lijn in de tekening aanwijzen en eventueel daarbij een overstuurbeweging laten maken.
  • Bij het stoppen en opslaan van een simulatie, bedenkt PathPlanner nu zelf de naam. Ook bij niet opslaan werkt het logischer (geen vragen). Kortom, weer een stukje gemakkelijker om mee te werken.
  • Met de Pro-versie kunt u nu de achterassen van een trailer onafhankelijk besturen. Dit is handig voor het simuleren van speciaal transport.

PathPlanner te zien op de Intergeo, Keulen

Omdat PathPlanner nu ook in het duits beschikbaar is, is deze ook te zien op de Intergeo in Keulen op 5, 6 of 7 oktober a.s. Voor entreekaartjes kunt u ons het best even emailen.

Tips bij het installeren van PathPlanner Roads 4.2 op Windows 7 en AutoCAD 2011

28/9/10 Werkt u met Windows 7, let er dan bij het installeren van PathPlanner even op dat u ingelogd bent met administratorrechten. Alleen "Uitvoeren als administrator" is niet voldoende. Werkt u met AutoCAD 2011, schakel dan het pulldownmenu even aan (tik in: Menubar 1), want die staat standaard uit en de functies van PathPlanner vindt u voorlopig alleen nog in het pulldownmenu.

PathPlanner Roads 4.2 beschikbaar

16/4/10 Vanaf volgende week kunt u de nieuwe versie 4.2 van PathPlanner Roads downloaden van www.simtra.com en 30 dagen uitproberen. In deze versie worden ondermeer 64-bit AutoCAD, AutoCAD 2011, BricsCAD 10.2 en hoger, Microstation, PowerDraft en MX Roads ondersteund.

Nieuw in 4.2:
  • Track editing
  • Steer before moving, om de wielen te draaien vanuit stilstand
  • Zijaanzichtanimaties in de Presentation Manager (alleen de Pro-versie)
  • Extra voertuigen
Voor bestaande gebruikers
Als u PathPlanner al gebruikt, dan kunt op Support klikken en daar nu al uw nieuwe versie downloaden.
Let op! De versies AutoCAD 2000, 2000i en 2002 en Microstation J (v7) worden niet meer ondersteund vanaf deze versie.

PathPlanner Roads 4

23/12/08 Versie 4 is alweer enige tijd beschikbaar. Met de module Advanced (vh. de presentatiemodule) kunnen de voertuigbewegingen nu ook in het vertikale vlak worden gesimuleerd.


Bekijk nog een andere animatie

Bekijk een demo van PathPlanner Roads 4.Trolley Simulatie
Zoekt u iets voor het simuleren van via een ketting- of kabelbaan voortgetrokken trolley‘s? We hebben daar met TrollSim een goede oplossing voor. TrollSim werkt alleen binnen AutoCAD of GstarCAD.

Lees verder op onze pagina over TrollSim.

Hoeveel banden telt u?
PathPlanner wordt over de gehele wereld toegpast, bijv. voor de australische roadtrains
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv